Formacions

Com a organització creiem que és essencial proposar moments de trobada mútua entre persones que comparteixen un objectiu comú, que en aquest cas és doble: per una banda conèixer la complexitat que caracteritza alguns contextos i per l’altra comprendre com involucrar la societat, en particular el món dels joves, en el procés d’educació per a la pau. 
Per això en aquest espai compartirem les formacions o jornades que es vagin preparant des de NAG. 

Portes d'Europa

Aquestes  jornades anomenades les Portes d’Europa neixen del desig d’informar-se i conèixer la complexitat sobre que caracteritza Lampedusa i Ceuta, unes de les Portes d’Europa més importants d’Europa. 
Aquesta proposta, creada juntament amb Non Dalla Guerra, inclou tres jornades en profunditat sobre la situació a Lampedusa i dues jornades per Ceuta, l’enclavament espanyol.
Aquestes jornades tindran interpretació a càrrec de membres de l’ONG Translators Without Borders (TWB). 
Pel conjunt de les 5 sessions demanem un donatiu de 10 € que permetrà que puguem donar suport en la feina i la tasca de les persones i organitzacions que seran presents en aquestes jornades. 

Quan Lampedusa es va convertir en una “porta d’Europa”? Quins canvis s’han produït pel que fa al paper de l’illa com a frontera avançada? Aquestes són només dues de les preguntes que intentarem respondre per aprofundir després en el paper dels ciutadans de Lampedusa al capdavant de l’acollida. 
Finalment, es dedicarà una atenció especial a les condicions dels migrants i el seu origen i a la qüestió dels drets humans al Centre d’Acollida i Primers Auxilis de Lampedusa.
Totes les reunions es realitzaran a la plataforma Zoom a partir de les 20.30 hores en les dates següents:

28 de març
DESCOBRIR L’ILLA amb Antonino Taranto i Martina Cera

11 d’abril
ACOLLIDA I RESISTÈNCIA LAMPEDUSANA amb Paola La Rosa, Constantino Baratta i Don Carmelo La Magra

23 d’abril
DRETS VULNERATS amb Valerio Nicolosi i Mediterranean Hope

Ceuta: enclavament espanyol, poc menys de dinou quilòmetres quadrats, al sud de l’estret de Gibraltar. Àfrica darrere nostre, Europa davant dels nostres ulls. Terra fronterera, accés il·legal al Vell Continent.
Una via d’accés considerada “secundària” a les rutes de migrants més conegudes com la mediterrània o la dels Balcans. Tot i això, els fluxos migratoris cap a Espanya registren una tendència creixent.
A través d’aquestes dues sessions de formació intentarem entendre perfectament la seva història i el context actual, a través de la veu d’aquells que es comprometen diàriament amb la defensa dels drets humans a Ceuta. També seguirà una part més formativa gràcies a la contribució d’un expert en migracions.
Les dues reunions es realitzaran a la plataforma Zoom a partir de les 20.30 i en les dates següents:

22 de maig
DE L’ESTRATÈGIA POLÍTICA A L’ESPERANÇA MIGRANT amb Sara Zanatta

29 de maig
EL FINAL I L’INICI DEL VIATGE 
amb Reduan Mohamed Jalid i Carlos García Lorente