Guaret

De la mateixa manera que els pagesos deixen la terra en guaret perquè els conreus neixin més forts, nosaltres posem en pausa les nostres frenètiques vides per poder créixer amb els braços i el cor més oberts. Renovem la terra que ens conforma com a persones per poder-hi plantar les llavors dels valors que ens defineixen. 
Guaret és un projecte que vol unir tota mena de persones a través de l’agricultura i la feina al camp: aprendre dels uns i dels altres, fer xarxa i ajudar els qui ho necessiten a través del cultiu de productes de l’hort.

Guaret és el projecte que pretén a través de l’hort crear un espai de trobada entre joves i entitats, un espai d’intercanvi cultural i un espai per contribuir a projectes socials de Sant Vicenç dels Horts mitjançant els productes cultivats.
És un projecte que a poc a poc volem anar fent créixer i oferir més serveis a persones refugiades, en situació vulnerable i a la població de Sant Vicenç dels Horts, en general.
Els principals objectius d’aquest projecte són: l’intercanvi cultural, la socialització amb joves en risc d’exclusió social i l’aportació d’aliments a famílies vulnerables de Sant Vicenç dels Horts.
La nostra missió és crear un espai de trobada i consciència, treballar per la pau i l’educació en valors, ajudar als veïns i veïnes del poble, sensibilitzar a la població i ser un espai formatiu, de cohesió, sociocultural i de conscienciació.

El projecte de l’hort es va iniciar conjuntament amb Cehda Ghana, però es van haver de deixar els terrenys que s’utilitzaven per a aquest projecte conjunt.
A
ctualment la idea del projecte de l’hort segueix treballant-se i s’està buscant un nou terreny i noves col·laboracions per reactivar el projecte.