Ceuta

Article 13.
1. Tota persona té dret a circular lliurement i a triar la seva residència dins les fronteres de cada Estat.

2. Tota persona té dret a sortir de qualsevol país, àdhuc el propi, i a retornar-hi

Des de No Amb la Guerra creiem necessari conèixer territoris amb realitats migratòries i poder-les conèixer en primera persona. Ceuta és un territori espanyol que es troba al continent africà, és una de les portes d’Europa i per aquest motiu presenta una realitat migratòria diversa. 
És frontera entre Marroc i Espanya, entre Àfrica i Europa. Ceuta és el territori on acaba i comença un viatge per a moltes persones. 

REALITAT DE CEUTA
Ceuta és una ciutat autònoma espanyola, té 18 km². F
a frontera amb Marroc, amb la província de Tetuan.  
L’any 1995 es va iniciar la construcció de la tanca que separa físicament Marroc i Espanya. La finalitat d’aquesta tanca és reduir el flux de migració il·legal així com el contraban cap a Espanya. La tanca s’ha anat remodelant al llarg dels anys, actualment al costat espanyol consta d’una doble tanca de 10 metres d’altura i d’una tanca amb concertina de 2 metre d’alt al costat marroquí. 
Les tanques estan constituïdes amb material antilliscant, es controlen amb sistemes de videovigilància, càmeres i sensors tèrmics, sensors de moviment i torres de control situades al costat marroquí. 

NO AMB LA GUERRA I CEUTA
A conseqüència de la pandèmia i per poder conèixer la realitat més propera membres de NAG han visitat aquest territori amb l’objectiu de conèixer la realitat i poder-ne parlar a les diferents activitats i tallers que coneixem.
És per aquest motiu que membre de No Amb la Guerra hem viatjat dos estius a conèixer aquesta realitat i poder-la explicar a infants, joves i adults del nostre territori. A Ceuta hem conegut la ciutat de la mà d’activistes i entitats ceutis. 

"Ceuta, el final i l'inici del viatge"