Educació per la Pau

Les activitats i tallers proposats tenen com a objectiu treballar la sensibilització i l’empatia d’infants, joves i adults envers les persones que han vist la seva vida alterada a causa de conflictes bèl·lics.
Cada activitat s’adapta a les necessitats del grup i en totes es reserva un temps previ i posterior per tal de poder contextualitzar i reflexionar sobre l’activitat de manera grupal. 

El viatge de la Sydra

La Sydra ha de marxar de casa seva de manera ràpida i imprevista. Durant el viatge ha de prendre diverses decisions. Els infants seran els autèntics protagonistes de la història escollint entre diferents opcions que determinaran el desenvolupament del viatge. 
D’aquesta manera els infants es posaran a la pell de la Sydra a través del conte interactiu.

Edat: de 4 a 8 anys Durada: 60 minuts

Creuant la frontera

Quan una persona arriba sense papers a un nou país ha de superar un seguit de tràmits per tal de poder ser un ciutadà de ple dret. 
En aquesta activitat els infants han de superar un seguit de proves, com a paral·lelisme dels tràmits, el permís de feina, formació i ocupació laboral. Però no ho tindran fàcil, ja que trobaran diversos controls que els retiraran parcialment o totalment els tràmits aconseguits. 

Edat: de 9 a 13 anys Durada: 60 minuts

Quin és el teu equipatge?

Què t’enduries si haguessis de fer una maleta per marxar de viatge? I si fos per marxar sense saber si hi podràs tornar?
Es plantejaran diverses situacions i en grups o individualment hauran de triar allò que s’endurien com a indispensable per a cada moment. Amb aquesta activitat volem treballar la importància que donem a les coses materials i parlar de quines són les causes per les quals una persona es pot sentir obligada a abandonar casa seva. 

Edat: de 9 a 13 anys Durada: 60 minuts

Silent Lab

Aquesta activitat busca un mecanisme diferent per a parlar i reflexionar sobre temes  socials. 
A través d’uns auriculars sense fils, el participant escoltarà una veu en off que l’anirà guiant al llarg de l’activitat, fent-lo reflexionar i interactuar amb l’espai i amb la resta de participants. 
El participant acabarà convertint-se en protagonista i a la vegada en espectador d’allò que s’està produint: dues històries paral·leles, el que fem cadascú i el que fan els altres. Una activitat que es va construint en si mateixa on apareixeran emocions i sensacions en un participant que es converteix en una part activa que haurà de prendre les seves pròpies decisions i conviure amb les de la resta. 

Edat: de 15 a +99 anys Durada: 60 minuts

Xerrades informatives

Si vols conèixer més profundament quina és la situació que es viu en zones de conflicte bèl·lic a través d’aquesta xerrada expliquem quina ha estat la cronologia en la Guerra de Síria i les conseqüències que ha tingut en les persones a escala global.  

Edat: de 15 a +99 anys Durada: 60 minuts